Porsche Boxster Spyder

En daar is nog een nieuwe Porsche! De Zuffenhausers verrassen vriend en vijand met de Porsche Boxster Spyder, om eens met veel pret de haren te laten wapperen. Het lage gewicht en hogere vermogen zijn veelbelovend voor uren rijplezier. Op de LA Motor Show gaat het doek er af.


porscheNadat Porsche kort geleden heeft uitgepakt met de vierdeurs Panamera, is het nu tijd voor een staaltje downsizing. Porsche pakte de Boxster bij de kladden en creëerde een nieuwe variant; zonder dak, met kleine ruiten en een bultige motoroverkapping en 'slechts' 1275 kg schoon aan de haak. Dit recept moet naar eigenz zeggen resulteren in een Carerra GT look!

Zoveel kracht als de Carrera GT heeft de Boxster Spyder natuurlijk niet, maar met 320 pk uit de 3.4 litermotor valt er niets te klagen. Dat is immers meer dan de Boxster S en gelijk aan de Cayman S. Om het ons gemakkelijk te maken monteert Porsche standaard de PDK-transmissie, die met zijn dubbele koppeling voor razendsnelle schakelingen kan zorgen. Wanneer het Sport Chrono Pakket is bijbesteld is de Spyder op zijn best en vliegt dan in 4.8 seconden naar 100. Als je voet bij stuk houdt eindigt de versnelling pas bij 267 km/u. Nederlandse prijzen zijn nog niet bekend.

« Terug