Nieuwe Volvo S60 volledig in beeld

Volvo maakt zich op de nieuwe S60. Na diverse plaagstootjes heeft het merk vandaag voor het eerst officiële beelden vrijgegeven. De looks van de nieuwe Zweed bevestigt wat Volvo voor ogen heeft: een sportief getinte, dynamische sedan in de markt zetten. Die veiliger is dan ooit, dat ook!


volvoDe nieuwe Volvo S60 is kersvers, maar komt toch al bekend voor. Immers, het design-DNA wordt ontleend van de XC60, en de C30 (later ook C70) hebben bijvoorbeeld een gelijkende (familie)neus. Volvo's nieuwe zakensedan is standaard voorzien van City Safety, het automatische remsysteem dat we kennen uit de Volvo XC60. De nieuwe S60 kan bovendien worden voorzien van Pedestrain Detection, de bestuurder waarschuwt en zonodig de auto met volle kracht afremt als de bestuurder niet reageert op gedetecteerde voetgangers.

Onder de motorkap hebben de Zweden het nieuwste van het nieuwste in gedachten. Vanaf de start wordt de nieuwe S60 leverbaar met splinternieuwe GTDi turbomotoren. De Zweden gaan voor downsizing en komen met een direct ingespoten 1.6 en 2.0 turbomotor met vermogens van 180 en 200 pk. Ook het rek transmissies krijgt een frisse wind, de technici hebben tegen die tijd een automatische transmissie met dubbele koppeling (Powershift) klaarstaan, die in combinatie met de 1.6 turbomotor een brandstofverbruik van 5.0l/100km belooft. Ook is er een extra zuinige DRIVe versie gepland.

De nieuwe Volvo S60 zal voor het eerst aan het grote publiek worden getoond tijdens de Autosalon van Genève in maart 2010. De productie start volgend jaar zomer in Volvo's fabriek in Gent. De auto staat kort daarop in de Nederlandse showrooms.

« Terug