Kia Venga nog dit jaar bij de dealers

Na de presentatie op de IAA Frankurt maakt de nieuwe Kia Venga nog dit jaar zijn opwachting bij de dealers. De compacte ruimtetelg kan geheel volgens de familietraditie rekenen op uitgebreide garantie, veel uitrusting en een scherpe prijs: de nieuwe Venga is er vanaf 14.995 euro.


kiaDe nieuwe Venga behoort met ruim vier meter lengte tot de compacte MPV’s. De Koreanen hebben wel voorzien in een langere wielbasis, waardoor binnenruimte optimaal kan worden benut. Met een verschuifbare achterbank is de Koreaan flexibel ingesteld en kan een bagageruimte van 440 tot 1253 liter worden gecreëerd.

Kia levert de nieuwkomer met een verse motorisering; er is keuze uit 1.4- en 1.6-liter benzine- en dieselmotoren. Het vermogen varieert daarbij van 75 tot 128 pk. Alle motoren in de Venga modelreeks zijn gekoppeld aan Kia’s brandstofbesparende ISG Start/Stop-technologie en kunnen rekenen op groene energielabels. De 1.4 benzine varianten hebben tevens een notering in de 20% bijtellingscategorie.

Kia levert de Venga standaard in de extra zuinige en schone EcoDynamics-uitvoering. Naast het ISG Start/Stop-systeem bestaat het EcoDynamics-pakket voor de Venga uit een energiebesparend dynamomanagementsysteem, een indicator voor op- en terugschakelen voor een economische rijstijl en lage-rolweerstandbanden op 15- en 16-inch wielen.

Om opnieuw met een 5-sterren score in de EuroNCAP botsproef te komen heeft Kia de Venga compleet ‘veilig’ uitgerust, met onder meer dubbele airbags vóór, zijairbags vóór en gordijnairbags, in hoogte verstelbare gordels voorin met gordelspanners en spankrachtbegrenzers en actieve hoofdsteunen op de voorstoelen. Hetzelfde geldt voor geavanceerde veiligheidsvoorzieningen als ABS met EBD en ESP. Als het om luxe gaat staan full map navigatie met achteruitrijcamera en een panoramadak op de optielijst.

Niet geheel onbelangrijk is het prijskaartje dat aan de Venga zal hangen. De prijslijst start ter introductie bij 14.995 euro voor de 1.4 CVVT X-pect uitvoering. Voorzien van de 1.4 CRDi dieselmotor start de introductieprijs bij 17.495 euro. De uitgebreide garantie van 5+2 jaar of 150.000 km is eveneens inbegrepen. Vanaf 1 januari 2010 zullen de prijzen 800 euro hoger komen te liggen.

« Terug