Voor de snelle beslissers - Mercedes-Benz SLS AMG te bestellen

De nieuwe supersportwagen SLS AMG van Mercedes-Benz is vanaf nu te bestellen. Met een vanafprijskaartje van 242.976 euro blijft het uiteraard een fraai stuk techniek voor de happy few, helemaal omdat er voor ons land slechts zestig stuks beschikbaar zijn in 2010. Het grootste deel is al verkocht!


mercedesEr is al zoveel gesproken over de nieuwe SLS AMG, dat dit paradepaardje nog maar weinig introductie behoeft. Sinds deze nieuwe 'Gullwing' opdook is het enthousiasme voor de nieuwe sprinter onophoudelijk. Mercedes-Benz heeft de SLS vervaardigd met zeer moderne en traditionele elementen. Kenmerkend is de lage brede body met lange neus, evenals vleugeldeuren.

Onder het koetswerk bevindt zich een sterk aluminium spaceframe, dat weer bijdraagt aan een laag gewicht, dynamische wegligging en veiligheidsniveau. Het hart van de SLS wordt gevormd door de 6.2 liter V8, met 571 trappelende paarden. Deze krachtcentrale is standaard gekoppeld aan een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling, die op de achteras is geplaatst. Deze zogenaamde transaxle-configuratie zorgt voor een perfecte gewichtsverdeling van de 1.620 kg wegende auto.

Of en hoe de SLS presteert, is eigenlijk 'nicht im frage', gezien de topsnelheid van 317 km/u en een te realiseren honderdsprint in 3.8 seconden. Das Haus belooft een verbruik van 13.2l/100km en is daar gezien de concurrentie zeer over te spreken, maar of dit gegeven onderwerp van gesprek zal zijn bij de koper...

Een sportwagen in deze topklasse is uiteraard verder geheel op eigen smaak te brengen. Mercedes-Benz heeft daartoe webspecials gelanceerd die in het teken staan van informatie over de standaarduitrusting en beschikbare opties. Hoogtepunten uit de lijst zijn de keramische remmen, speciale wielen en het Bang&Olufsen BeoSound AMG Surround sound system (jawel!).

De Mercedes-Benz SLS AMG staat in de prijslijst voor 242.976 euro. Het grootste gedeelte van de 60 voor Nederland bestem

« Terug