En dan nu in volle glorie: Mini Countryman!

Op 7 februari viert Mini een feestje, het is de dag dat de nieuwe crossover van het merk uit de doeken gaat. Tot die tijd blijft het vierde model in de familie gehuld in mysterieuze sferen, getuige deze ludieke video. Update: Of toch niet; zie hier de Countryman in volle glorie!


miniDie Britten weten wel hoe een model geheim moet blijven. Naast deze video en een serie spionagebeelden blijft de informatie over de productieversie karig. Zelfs de naam is nog niet definitief duidelijk. We kunnen wel een gokje wagen door Crossman of Countryman te noemen. Die laatste aanduiding is vroeger al eerder gebruikt.

Hoewel de nieuwe Mini in de video en op de eerder getoonde beelden nog verhuld is met camouflage, hebben we al in 2008 al het studiemodel 'Crossover Concept' in Parijs kunnen aanschouwen. Het ziet er naar uit dat de productieversie qua uiterlijk maar weinig zal verschillen.

Op technisch vlak onderscheidt het model zich van de andere familieleden door als eerste ook met vierwielaandrijving gebouwd te worden. De productie zal plaatsvinden in Oostenrijk bij Magna Steyr, in tegenstelling tot de andere modellen, die in Groot-Brittannië van de band rollen. De reden is eenvoudig, de Engelse productiefaciliteit zit al op zijn maximum productiecapaciteit.

Update:
Goed, na deze teaser van vandaag duikt opeens officieel beeldmateriaal op. Dat is weliswaar vroegtijdig uitgelekt, maar laat ons tenminste niet meer in spanning! Uit de definitieve beelden blijkt dat de Countryman meer is dan een opgeblazen Cooper, de Britten hebben de stoere variant van eigen DNA voorzien. Zo zijn de koplampen niet helemaal rond en heeft de achterbumper een scherp gesneden vinnetje aan weerszijden. Het dak beschikt over een soort dakrails dat in de kleur van de dakstijlen is meegespoten. Met groot lichtmetaal, uitgeklopte wielkasten met kunststof randen en een grove roostergrille is de vierde Mini in de familie een echte aandachtstrekker!

« Terug