Eerst levensteken van nieuwe Mazda 5

Mazda presenteert op de komende Autosalon van Genève de compleet nieuwe Mazda5, een wereldpremière voor deze populaire midi-MPV voor Europese gezinnen met een actieve levensstijl. Om ons niet langer in spanning te houden hebben de Japanners ook al beeld vrijgegeven!


mazdaDe nieuwe Mazda5 borduurt voort op de hoge functionaliteit van zijn voorganger, met nog steeds de twee schuifdeuren en plaats voor maximaal zeven inzittenden. Het ruimtewonder van Mazda is daarbij in een aansprekend design verpakt, immers mag er ook in de MPV-klasse gestraald worden. Het komt tot uitdrukking in de sierlijnen in de flanken en de vrolijke neus, die veel overeenkomst vertoont met de '3'. De designafdeling heeft hierbij ingespeeld op het realiseren van een efficiënt brandstofverbruik. Daarom heeft de carrosserie een lage luchtweerstand.

Mazda levert de nieuwe ‘5’ met de nieuwe 2.0 liter DISI direct ingespoten benzinemotor met i-stop, gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. Speciaal voor de ‘5’ heeft deze transmissie aangepaste overbrengingsverhoudingen gekregen. Het resultaat is 15 % reductie in CO2 uitstoot vergeleken met de 2.0 liter benzinemotor die hij vervangt. Naast de 2.0 liter zal er in de nieuwe Mazda5 ook een 1.8 liter benzinemotor met handgeschakelde zesbak beschikbaar komen, evenals diverse diesels.

De nieuwe Mazda5 komt in de herfst van dit jaar in Europa op de markt. Het is één van de drie wereldpremières die Mazda in maart uit de doeken gaat doen.

« Terug