Nieuwe Chevrolet Aveo warmt verder op

Chevrolet heeft onlangs de Aveo RS gepresenteerd, die in een sportieve outfit als opwarmertje geldt voor de productieversie voor 2011. Het is dan ook niet heel vreemd dat de nieuwe Aveo inmiddels intensief wordt klaargestoomd voor zijn introductie. Onze spionagefotograaf spotte een testexemplaar en wist daarbij ook een kijkje in het interieur te nemen.


AveoBij het showmodel is het gebruikelijk dat deze altijd iets uitbundiger straalt dan de definitieve productieversie. Grote wielen, een centrale uitlaat van formaat en een felle kleur trekt immers veel meer aandacht. De carrosserievorm zal echter in grote lijnen overeenkomen met het gesignaleerde prototype. Daarbij zal de maatvoering ten opzichte van het huidige model iets groter zijn.

Het interieur van de Aveo is vlotjes gestyled en heeft net als de nieuwe Spark een klokkencluster dat doet denken aan die van motoren. Onder de motorkap verwachten we in ieder geval de 1.2 benzinemotor uit de Spark, maar ook de nieuwe 1.4 turbomotor uit de rekken van GM. Of deze ook 140 pk gaat leveren is nog sterk de vraag, maar feit is wel dat ook Chevrolet aan het downsizen slaat. De krachtbron vindt later ook zijn weg naar de Cruze en is in beide gevallen gekoppeld aan een zesbak.

« Terug