Nieuwe zuinige motoren Citroen C3

De meest zuinige Citroen modellen krijgen van hun makers de aanduiding Airdream mee. Ook de nieuwe C3 komt er in zo'n spaaruitvoering, in combinatie met de 1.6 HDiF dieselmotor. Deze variant stoot een concurrerende 99gram CO2 uit. Ter aanvulling van de prijslijst die in december is vrijgegeven heeft nu ook de Airdream-versie een prijs: 19.290 euro.


c3In het compacte segment zijn extra zuinige uitvoeringen inmiddels gemeengoed. De Fiesta ECOnetic, Corsa ecoFLEX, Ibiza Ecomotive, krijgen nu gezelschap van de C3 1.6 HDiF met Airdream badge. Allemaal delen ze een belangrijke factor; het verbruik. Deze schommelt tussen de 3.7-3.9l/100km, waardoor de CO2-uitstoot net onder de 100g/km duikt. Terwijl dat in een aantal andere Europese landen voldoende is voor de hoofdprijs ecopremies en dergelijke, vallen ze in ons land net buiten de boot van het maximale belasting- en prijsvoordeel. Alleen de smart cdi en Polo BlueMotion duiken onder onze 95g/km grens en kunnen rekenen op BPM- en MRB-vrijstelling, maar ook 14% bijtelling.

Hoe dan ook heeft Citroen ook voor ons land een zo zuinig mogelijke C3 klaarstaan. De 90 pk sterke diesel is dan zuiniger ingesteld, geholpen door een aangepaste vijfversnellingsbak en aerodynamische verbeteringen. Ook staat deze C3 op banden met een lagere rolweerstand. Hij is er als Dynamique voor 19.290 euro. De Ligne Business is misschien nog wel interessanter; deze kost 19.790 euro maar is voorzien van automatische airco, Bluetooth, radio/cd/mp3, parkeerhulp achter en een lederen stuurwiel. Beide uitvoeringen zijn zakelijk te rijden met 20% bijtelling. Het model is nu te bestellen en wordt uitgeleverd vanaf mei.

« Terug