Volvo XC60 scoort in vergelijkende ADAC-veiligheidstest

Dat Volvo zich nog altijd intensief als fabrikant van veilige auto’s profileert, blijkt in de vergelijkende ADAC veiligheidstest allerminst een leugen. De Volvo XC60 kwam in deze test van de Duitse tegenhanger van de ANWB als beste uit de bus, in een test waarin de actieve veiligheidssystemen van zes auto’s werden vergeleken.


volvoDe grote winst in deze test wordt behaald door de uitgebreide actieve veiligheidssystemen die de XC60 aan boord heeft, waaronder de adaptieve cruisecontrol met afstandsradar, Distance Alert en City Safety. Al deze systemen zijn er op gericht een ongeluk te vermijden. Het City Safety-systeem, dat tot de standaarduitrusting behoort herkent ook stilstaande auto’s en kan bij reële ongevaldreiging ingrijpen en de auto tot stilstand brengen.

De auto's die het in de test tegen de Volvo XC60 moesten afleggen, zijn de Audi A4, de Volkswagen Passat CC, de Honda Accord, de Lexus IS en de Ford Mondeo.

Naast deze systemen die bijdragen aan actieve veiligheid heeft de XC60 ook op het gebied van passieve veiligheidsvoorzieningen zoals airbags genoeg in petto. Deze komen echter niet in de ADAC-test aan bod, anders dan bij een EuroNCAP crashtest het geval is.

« Terug