Opel Astra GSI snelt naar onthulling

Een nieuwe Opel Astra met twee uitlaateindstukken, die kennen we nog niet! Dit prototype is het rijdende bewijs dat Opel een sportieve GSI-versie aan het ontwikkelen is. Er zit duidelijk toekomst in het label, de onthulling moet zelfs deze maand al plaatsvinden op de Autosalon van Genève.


AstraOpel lijkt in Nederland nog niet helemaal te weten wat ze met het GSI-label aan moeten. Na tijden van afwezigheid kwam het merk met de Corsa GSI op de proppen, voorzien van de 1.6 Turbo met 150 pk. Een goede tussenstap tussen de tamme 1.4-tjes en de zeer giftige OPC-versie. Met ‘dank’ aan CO2- en prijsbeleid is de Corsa GSI met ingang van dit jaar niet meer onder ons (in Nederland).

Gelukkig is het label GSI niet in de ijskast gezet, want de Opel-engineers zijn er maar druk mee de nieuwe Astra in die trim uit te voeren. De stalen velgen en de kille lakkleur doen in niets denken aan deze sportievere uitvoering, maar de gecamoufleerde neus met grotere luchtinlaat en een ander type dagrijverlichting, leveren dan toch het bewijs, net als de dubbele uitlaat. Ook heeft Opel de GSI ietsjes verlaagd.

Onder de motorkap verwachten we niet de huidige 1.6 Turbo 180 pk, maar een nog iets krachtiger versie die zijn grootste concurrent - de Golf GTI - het vuur aan de schenen legt. In eerste instantie verschijnt de GSi alleen als vijfdeurs, de nog eens aangedikte OPC komt juist alleen als driedeurs op de markt.

« Terug