Mini start designcompetitie interieur Countryman

Terwijl alle autoliefhebbers en internationale pers zich stort op de primeurs op de Autosalon van Genève, daagt MINI creatievelingen uit om interieurdetails voor de nieuwe MINI Countryman te ontwerpen. En niet zonder reden: de winnende ontwerpen zullen daadwerkelijk in productie worden genomen.


miniIs de nieuwe Mini Countryman dan nog niet af? Jawel, maar hij is nooit af. De crossover-spruit van de Britten beschikt namelijk over een Center Rail, die als verlengde multifunctionele middenconsole de voor- en achterkant van het interieur van de Mini Countryman met elkaar verbindt, zowel in vorm als functie. Op de Center Rail kunnen verschillende items vast geklikt en verschoven worden die handig zijn om binnen handbereik te hebben.

En daar hebben we er anno 2010 wel genoeg van: iPod, iPad, creditcard, sleutels….Tijdens de MINI Product Design Competition worden designers, vormgevers, ontwerpers en andere creatieve geesten op www.MINIspace.com uitgedaagd compleet nieuwe accessoires te bedenken voor de Center Rail. Een veilige plek voor het drinkontbijt, een verwarmbare koffiebeker, een bordspel, een eBook-of iPad-houder, of …

Een foto, illustratie of schets uploaden (voor 11 mei) is all you got to do. De enige voorwaarde is dat het ontwerp gemaakt is met een template uit de toolkit en dat het MINI logo niet benut wordt in het ontwerp. De officiële MINI jury zal zorg dragen voor de selectie van de winnende ontwerpen en de community mag meestemmen op het populairste ontwerp. De MINI-designers kiezen vervolgens de beste ontwerpen waarvan echte prototypes worden gemaakt. Die zijn te zien op de internationale autotentoonstelling in Parijs aankomende herfst. Het winnende ontwerp zal daadwerkelijk in productie worden genomen.

« Terug