Personenautoverkoop februari 11% in de plus

De Bovag, RAI vereniging en het RDC hebben de verkoopcijfers van februari opgemaakt. Daaruit blijkt dat het aantal nieuw verkochte auto’s - 37.786 exemplaren - 11% hoger ligt dan in 2009. Ford, Toyota en Volkswagen deden de beste zaken, en wel met de Ka, Aygo en Golf.


verkoopMet de stijging in januari van dit jaar lopen de autoverkopen 11.6% voor in vergelijking met 2009. Tot nu toe staat de teller op 100.548 auto’s. De vijf best verkochte merken in februari 2010 zijn Ford, gevolgd door Toyota. Volkswagen en Renault liggen dicht bij elkaar, Opel volgt op plaats vijf. Van alle verkochte modellen gaat nu de Ford Ka aan kop, met enige afstand gevolgd door de Aygo en Golf. De Renault Mégane en Volkswagen Polo completeren tenslotte de top 5.

Merken als Skoda, Suzuki, Renault en Opel doen tot nu toe opvallend betere verkopen dan vorig jaar. Datzelfde geldt voor Fiat, Dacia, Chevrolet en Hyundai. Land Rover heeft de afzet zien verdubbelen, Kia steeg zelfs 122%. BMW en Saab moesten daarentegen inleveren.

« Terug