Alleen voor mannen - Citroën GQbyCitroën

Citroën gaat vrolijk door met het bedenken en presenteren van bijzondere studiemodellen. Na het in de spotlights zetten van de Survolt is het nu alweer tijd voor de - houd je vast - de GCbyCitroën, een studiemodel dat in samenwerking met een Engels mannenmagazine is ontworpen.


citroemDe GCbyCitroën komt uit de pen van de Britse Citroën-ontwerper Mark Lloyd, die bijvoorbeeld de naar achteren openslaande portieren in zijn ontwerp opname. Voor het interieur en de aankleding daarvan werd een beroep gedaan op de creatieve directeur Patrick Grant van het blad. Zodoende creëerde men een echte mannenauto.

Zonder gekheid is deze Fransoos een plug-in hybride met een 1.6 liter benzinemotor onder de kap. Dankzij de assistentie van de elektromotor raast de GCbyCitroën bijzonder snel over de weg. Van nul tot honderd duurt slechts 4.5 tellen en ook de topsnelheid is niet mals, zeker niet voor een plug-in hybride. Tegenover deze hoge prestaties zet de aandrijflijn een CO2-uitstoot van maar 80g/km. Daarmee is de Citroën-studie een echt groentje.

« Terug